čtvrtek 10. dubna 2014

Do Klecan pro novou kamarádku

Datum výletu: Ne 6.4.2014
Pořád nám chybí náš modrý kocourek Mikeš.




Nebyl sice příliš "chovací", ale byl moc hodný, opatrný a uměl se tak mile dělat vzácným - prostě měl nás omotané...
A hnědý kocourek Bubu začal být smutnější...

Chybí mu kočkování. On potřebuje hodně pohybu, házení míčků, běhání za provázkem..Je odvážný, co se týče lezení na ta nejnemožnější místa. A naopak velmi vystrašený, když k nám přijde někdo cizí. Tak jsme zavrhli možnost, že bychom s ním chodili na procházky na postrojku a rozjeli jsme se do Klecan, kde je Kočičí útulek Felix

Přivezli jsme mu mourovatou kamarádku Ritu.

Je asi také dvouletá, už hodně zkusila, měla koťátka venku na sídlišti a odchovala v útulku i  tři adoptivní. Potom byla na kastraci, to se - jak nám tam vysvětlili - pozná podle vykousnutého ouška.
V útulku se nám docela líbilo, je i možné se tam ohlásit a přijít si s kočičkami hrát - i to jim pomůže. Možná to zkusíme...
Rita si u nás pomalu zvyká, dobře jí, je čistotná. Chodí se k nám občas přitulit a krásně přede, pak si zaleze do nějakého koutku.
Bubák ji bedlivě sleduje, lehne si opodál, směrem k ní - funguje jako šipka. Jinak k sobě občas čuchnou a zase jdou od sebe. Neperou se, ale ani se zatím nekamarádí. Ani spolu nechtěli jíst. Tedy Ritě to bylo jedno, ale Bu přiběhl k misce a když viděl, že vedle jí Rita, čuchnul k ní a odkráčel opodál. Sedl si zády k miskám a trucoval. Rita vyjedla v klidu obě misky.  Takhle to trvalo dva dny. Bubu samozřejmě nezůstal o hladu, jedl mezi tím o samotě. Také jsme jim oběma dávali dobrůtky - nejdřív dostal Bu a hned potom Rita. Dneska naštěstí nastal zlom a jedli už svorně vedle sebe. Snad se časem skamarádí..







Tak tohle povídání sice není vůbec o výletu, ale zase vysvětluje, proč teď sedíme doma a hlídáme kočičí kamarády:)

6 komentářů:

  1. Rita je krásná a určitě i miloučká! Je super, že s Bubákem takhle pěkně zkamarádili :-) Hned ten Tvůj příspěvek přepošlu kamarádce, a pořád přemýšlí, jestli má ke svému kocourkovi pořídit kámošku z útulku, bojí se, jak by reagoval.
    Na svém blogu jsem Ti odpověděla k Pražským pondělkům :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně jsme si na webu útulku vybrali dva kocourky, přibližně věkem k Bu, ale ty stránky nejsou úplně aktuální a tihle už tam nebyli. Nakonec jsme dali na doporučení, že buď mladšího nebo kočičku..Strávili jsme tam skoro dvě hodiny a nakonec vybrali Ritu. Sice se ještě trochu bojíme, aby se nějaký problém neobjevil...ale zatím dobrý:)

      Vymazat
    2. Jak to vypadá s Ritou? Kolegyně mě uklidňovala, že by to měla být jenom tzv. kočičí chřipka.

      Vymazat
    3. Astma se bohužel potvrdilo, navíc zánět dásní..Ale už se léčí.

      Vymazat
    4. Tak hlavně, že se to dá léčit, že jste na to přišli a že je u vás!

      Vymazat
    5. Teď tu zrovna vedle mě spokojeně přede..

      Vymazat

Děkuji za návštěvu, komentář mě potěší :)