sobota 15. července 2017

Potrefená želva aneb Nosme helmu

Na kolo si bereme helmu automaticky ale na koloběžku?  Vždyť je to jen kousek nad zemí...

Zpočátku jsme byli opatrní, helmu jsme si nasadili, zvlášť když výlet sliboval nějaký sjezd.  Ale později jsme zapomínali a podceňovali - hlavně já, to musím  přiznat.

Včera jsme podnikli výpravu - ze Stodůlek na Řeporyje a Dalejským a Prokopským údolím, no prostě skoro pořád mírně s kopce. Moc jsme si jízdu užívali.
Občas to  nebyl hladký asfalt, ale kamenitá cesta s ostrými šutry. A občas pěšinka na kraji lomu. A to jsem si pak říkala: jedeš, babo, koukáš na skaliska a ne na cestu. Stačilo by zakolísat a je karambol.

V pořádku jsme dorazili do Hlubočep a pokračujeme po úplné rovině, dokonce po chodníku (prázdném a hodně zahumuseném) v Nádražní ulici.
 A manžel povídá, že vlastně nemusíme metrem na Masaryčku, ale můžeme jet do Klánovic rovnou vlakem odsud. Tak jsem se zahloubala, jak to, že mi to taky nedošlo.

A pak jsem se ještě chtěla podrbat na čele a třísk!  Nevím vůbec jak, ale hlavou do zdi, ležím na zemi  - odřené čelo, koleno a palec u ruky.
Zdálo se mi to jako velká pecka, úplně se mi srovnaly myšlenky. Ale jsem ok.

Tak já už tedy tu helmu nosit budu.....

8 komentářů:

  1. No, ještě to dopadlo dobře, ale helma je potřeba, to je fakt. My jsme si s markétou nejdříve pořídily helmy a teprve asi dva týdny na to k nim kolobrndu :-)
    A koukám, že jste kolobrndili skoro u nás :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, vzali jsme kolobky přes celou Prahu až k Vám. Moc se mi líbil zvlášť ten červený lom.
      Už se těším na nějaký Tvůj kolobrndí výlet!

      Vymazat
    2. no nevim, jestli se dočkáš v dohledné době :-) Bolí mne chodidlo, buď tam mám zánět nebo ostruhu, sotva došlápnu a bolí to jako bych tam měla vražený střep. A zrovna na noze, na které bych jinak stála na kolobrndě. Mám teď za sebou dva perné týdny dovolené po Slovensku....pořád jsme chodili, chodili a lezli bůhví kde. Myslela jsem, že to nezvládnu, noha někdy bolela tak, že bych ronila krokodýlí slzy, ale nakonec jsem zvládla všechno. Dva měsíce jsem chodila jednou až dvakrát týdne na ultrazvuk s absolutně nulovým výsledkem, takže jsem měla opravdu obavy jak to zvládnu.
      Jinak v Prokopáku jsem nebyla někdy od podzima nebo tak nějak a šla jsem tam někdy v květnu či tak nějak a přišla jsem domů fakt otrávená. Už v Nové Vsi mně místo chatiček přivítaly vily a místo takových těch travnatých cestiček mezi chatičkami, asfaltová silnice.Jo, Prokopák už není tím Prokopákem co býval. A to jsem nešla ani ke klukovickému koupališti, jen jsem sešla ze sídliště dolů do údolí a pak to vzala spodem opět nahoru.

      Vymazat
    3. To je mi líto - tak ať se brzy najde příčina a účinná léčba, ať Tě už noha nebolí.
      No ale zápisky ze Slovenska bych si také ráda početla, my jsme za mládí - ještě před dětmi - byli v Tatrách i ve Slovenském Ráji se stanem asi 7 let za sebou, strašně se nám tam líbilo..
      No, doufáme, že ten Prokopák víc už nezastaví, přece je to pořád pěkné místo. Pravda je, že Dalejské údolí nad ním nám připadlo o dost divočejší.
      Tam jsme jeli úplně poprvé. Taky nás překvapil ten skanzen, jak je opuštěný. Ty rozpadlé domy ne, ty znám od Tebe i od Ivanky.

      Vymazat
    4. jaký skanzen máš na mysli, já znám tady u nás jen skanzen Řepora, tam se chodilo od metra Stodůlky a je to už dost dlouho co jsem tam byla. Zrovna včera jsem tam jela od metra autobusem dolů a přemýšlela, jak by se k tomu skanzenu asi tak mohlo jít, protože je tam udělaná nějaká silnice (asi nějaká přípojka na Pražský okruh či co) a tu člověk nejspíš nepřejde bez úhony

      Vymazat
    5. Ano - Řepora. Od metra po chodníku a za chvilku se objevil podjezd. Na Mapy.cz je od metra modrá značka, ale v reálu jsme ji našli právě až u dřevěné brány - to asi býval vstup do Řepory. Pak nás modrá svedla prudkou pěšinou asi 100m dolů a tam byla zavřená plotová brána s nápisem Zákaz vstupu na soukromý pozemek. Bylo vidět, že ta vesnička už chátrá.

      Vymazat
    6. aha, tak to je škoda. Bylo to tam moc hezké a všechno co tam tenkrát bylo postavené, se stavělo bez použití hřebíků. Ale bylo to tam tak zastrčené v dolíku, že o tom nevěděla spousta lidí co bydlela tady. Tak co ostatní....
      Navíc tam několikrát hořelo....nechci špekulovat...ale....teď jsem koukala, že se podél Jeremiášovy ulice vesele staví...a možná Řepora ležela někomu dost hluboko a dlouho v žaludku....

      Vymazat
    7. Hledala jsem o tom nějaké info na webu a možná to není úplně ztracené. Tady je uvedeno, že:
      http://www.kudyznudy.cz/Aktivity-a-akce/Aktivity/Repora---skanzen-ceskeho-venkova-14--stoleti.aspx

      Z důvodu natáčení filmů je skanzen dlouhodobě pro veřejnost uzavřen.

      Jejich web http://www.repora.cz/ je nedostupný.
      No, budu to sledovat..

      Ale to jsme odbočily od toho Slovenska. Těším se na článek!
      Měj se pěkně a ať se Ti chodidla uzdraví.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu, komentář mě potěší :)