pondělí 20. ledna 2014

Přes oboru Hvězda

Datum procházky: St 8.1.2014
Procházka z Ruzyňské ulice oborou Hvězda na Vypich.
Ušli  jsme jen malý kousek :)
Byli jsme tady na Mapy.cz









Veterinář rozhodl, že pro našeho Modrého kocourka bude vhodnější užívat lék na astma inhalačně - přestanou mu ubývat bílé krvinky a nebude tloušť:) . K tomu je ale potřeba pořídit speciální masku - Aerokat, která umožní vstříknout lék z běžného lidského "dejchátka" a navíc pomocí záklopky sledovat, kolikrát se kocourek nadechne. Dostali jsme i návod v podobě videa na YouTube: Aerokat - how to use. Ale budeme se muset přijít ukázat, jak jsme používání zvládli. Aerokat jsme objednali a  jeli ho vyzvednout do Ruzyňské ulice. I když je to pro nás přes celou Prahu, zvolili jsme MHD, protože hned vedle je přece obora Hvězda :) A tam  se zase rádi projdeme.
Nedávno tudy šla  Jitka s Oskarem z Toulek nejen přírodou ( a ještě předtím)a možná budu opakovat některé obrázky, ale je to tak příjemný park, že to snad nevadí..

Je krásně a ještě v Ruzyňské ulici se naskýtá  pěkný pohled přes strom na oblohu.

Do obory vcházíme nejbližším vchodem,

 registrujeme vykukující špičku letohrádku

a vydáváme se při okraji obory mírně vzhůru. Sluníčko svítí proklatě nízko,

o to příjemněji se kouká vzhůru.




Z podivného mostu/nemostu

vidíme kořenový strom. Byli jsme tady už na podzim (to musím ještě dopsat), ale to kolem pobíhala spousta mrňat, zato teď mohu fotit hezky v klidu.




Od stromu šplháme do kopce směrem k letohrádku. V zimě je pěkně vidět i z lesa.


Na prostranství před letohrádkem sluníčko úplně pálí (8.1.!), a tak se chvíli vyhříváme  na lavičce a pozorujeme hmyzáky hodující na sedmikráskách.



Ušli  jsme jen malý kousek :)
Byli jsme tady na Mapy.cz

6 komentářů:

  1. K Letohrádku se také chystám, je tam totiž i turistická vizitka :-) A jak jinak, než tramvají, i když to také máme přes celou Prahu. Hned se mi vybavilo, jak jsme s Adélkou, když byla nemocná, jezdili z naší konečnou na konečnou 22 k veterináři... Poctivá hodinka jízdy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty turistické vizitky vypadají moc sympaticky, asi se na to taky dáme!

      Vymazat
    2. tramvají je to daleko, to je fakt. Mohla bys na Smícháč, pak metrem na stanici Luka, to je chvíle a tam odtud 174 na Vypich - to je asi 15 minut. O něco by se to zkrátilo

      Vymazat
  2. Pěkná procházka, Hvězda je naše hoodně oblíbené místo, od nás tam jezdí dva autobusy, takže můžeme jít buď z Vypichu nebo spodem od rybníčku. A ten strom, to je můj velký oblíbenec, při žádné prochajdě ho nevynechám. Jen ty skály, co jsou vedle, už nejsou takové jako bývaly. Po těch velkých loňských deštích se kus utrhl a balvany se válely všude. Tento strom sice není památný, ale v oboře je jich hned několik a jeden z dalších oblíbených je nahoře na vedlejší cestě v takové dřevěné ohrádce.

    OdpovědětVymazat
  3. Doufejme, že tenhle strom vydrží víc než skalka. Ještě jsme spoustu cestiček ve Hvězdě neprochodili, snad příště na ten strom v ohrádce narazíme.

    OdpovědětVymazat
  4. Se zvířaty je to radost, ale taky starost. My máme dvě morčata, kluka a holku a měli jsme už 2x malá morčátka. Už ale mladé mít nebudeme, protože nás potkalakastrace morčete . Amálka měla po tom druhém porodu velké problémy, tak jsme jí museli nechat vykastrovat, abychom o ni nepřišli.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu, komentář mě potěší :)