čtvrtek 31. května 2018

Jahodový den

Den výletu: St 30.5.2018
Tedy - dneska nás pořádně bolí nějaké předtím neznámé svaly vzadu na nohou.  A to jsme včera sbírali jen  hodinku!
Byli jsme tady na Mapy.cz






Samosběr v Sedlčánkách u Čelákovic.
Radši hned ráno - v 8h. Sbírá se do jejich kyblíků - do jednoho se vejde něco přes 3kg jahod. Nasbírali jsme každý dva a pak jeden společný navíc, protože na konci řádku bylo najednou tolik velkých jahod!  A to jsme tam opravdu nemohli nechat.
Pak ještě vystát frontu na zvážení, zaplatit (45 Kč/kg - od 1.6. bude asi 40/kg), přesypat do vlastní nádoby. A domů - něco zpracovat - zamrazit celé a udělat i dřeň, trochu podarovat a zbytek sníst :) Menší, ale sladké a voňavé. Mňam!




2 komentáře:

  1. Jahody jsem si koupila ze sběru ve stánku a byly výborné. Ale trhat už bych asi nešla, chodily jsme kdysi dřív s mamkou, ale pak mně bolel celý člověk i tam, kde jsem myslela, že žádné svaly nejsou. No a to bych pak nevydržela takhle obolená v práci.
    A stejně mi nějak hlava nebere, že letos UŽ jsou jahody, zdá se mi, že letošní rok je nějak moc v běhu....zima, hned léto, všechno zraje přímo závratnou rychlostí...kde je takové to pozvolné jaro, kdy jsme se těšili na teplejší a teplejší dny...teď je po zimě hned vedro a to mi dost vadí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nohy nás bolí druhý den úplně stejně...
      Taky nemáme rádi vedro, ale asi si musíme začít zvykat. Ne být zalezlí jako v létě 2015. Snad se z nás nestanou škvarky :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu, komentář mě potěší :)