pátek 4. srpna 2017

Skalničky u Fausta

Den procházky: Po 15.5.2017
Na výstavu  Klubu skalničkářů mě upozornila spolužačka z u3v (to je ta zábava pro důchodce). I když skalničky nepěstuji a nijak se v nich nevyznám, jsem moc ráda, že jsme sem zašli. Kouzelné bylo totiž i prostředí - v areálu dvou zahrad mezi Faustovým domem a kostelem sv. Jana Na Skalce. Asi se staneme pravidelnými návštěvníky, příští výstava má být od 11.9. do 22. 9.2017.
Byli jsme tady na Mapy.cz






Je pondělí, půl jedenácté dopoledne, když si kupujeme vstupenky (40-50 Kč). Předpokládáme, že v tuto dobu tu budeme sami, ale omyl - už se zde prochází dvě skupiny zahraničních návštěvníků. To je sem vodí cestovky?
Tak je docela obtížné pořídit fotky bez lidí. Proto fotím většinou květiny z blízka. A zas tu spoustu fotek nedokážu rozumně zredukovat.  Poznávám však jen rododendrony, hořce, jeden zvláštní kosatec a vistárie....







 malé schované jezírko



Kostel sv. Jana Nepomuckého Na skalce je barokní stavba z let 1730 až 1739 od Kiliána Ignáce Dienzenhofera.











Za zdí - přes ulici - vidíme Kostel Panny Marie, sv. Jeronýma, Cyrila a Metoděje, Vojtěcha a Prokopa - tolik jmen......, jednoduše Emauzy.










Ukázka zahrádky na střeše asi - to se mi líbí






A tahle kombinace barev - ta je! Tak ji tu mám ze dvou stran.



Branou z vistárií míříme k východu

2 komentáře:

  1. Na výstavě jsem nikdy nebyla, i když jsem v době konání šla několikrát. Říkala jsem si, že skalničky nepěstuji, nic o nich nevím, tam proč tam chodit. Vidím, že jsem o hodně přišla! Už si píšu termín do diáře, pokud to stihnu, určitě se tam vypravím. Tvé úžasné fotky mě navnadily!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Také plánuji, že na tu výstavu pokaždé zavítám. Ale je tam nebezpečí - byl tam totiž skalničkový obchůdek :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu, komentář mě potěší :)