sobota 3. ledna 2015

Sněhem po okolí

Den procházky: Po 29.12.2014
Sníh nás vylákal a naše "přežranost" vykopala aspoň trochu na vzduch.
Byli jsme tady na Mapy.cz










Kousek od nás je Klánovický les - často tam chodíme nebo jezdíme na kole - to když se nám nechce jet nikam dál než "za humna". A vlastně jsem sem ještě zatím žádnou takovou procházku nedala.

Poslední dobou les naštěvujeme obezřetněji, je prostě moc velký a leckdo nebezpečný se v něm snadno skryje.
Je to ale přece náš les, tak se mu nevyhýbáme, ale chodíme víc po cestách. Má to i pozitivní efekt - lidi se teď na sebe  nějak víc koukají a víc se zdraví. To se mi fakt líbí - skoro jak v Jizerkách, Dolomitech nebo Alpách. V Krkonoších ani ne, co pamatuju..

Tady je "náš" vstup do lesa.

Sníh umí kouzelně zdobit.




Pořád se tu kácí...

Fakt je, že dávno, ještě za totáče, když jsem byla na mateřské, jsme si chodívaly se sousedkou občas zaběhat a zrovna přes tuhle cestu před nás spadl strom.. Tak doufám, že kácejí zrovna takové..

Proč je asi těch posledních 10 let jiných?
Měli jsme chvilku téma hovoru o letokruzích, ale pak se objevily další ozdoby





Aspoň dvě fotky "nahatých" stromů


Za tratí stojí pár domků - líbil se mi plot:)



Prošli jsme do Klánovic na autobus, co jezdí od vlaku.
To jsou asi 4 kiláčky.


7 komentářů:

  1. Doufáte marně milá paní M. Kácejí přesně v opačné stylu a důvod je jednoduchý prachy! Mám ty ničitele za humny a kdybych měla tu sílu a moc, ti by viděli, jak by z toho lesa vyjeli, včetně pana ředitele i celého ministerstva a konečně se lidé začínají proti nesmyslnému ničení zeleně bouřit. Něco jiného je les pěstovaný pro komerční účely, ať si ho vypěstují, opečovávají a vykácí (po sto letech), oni ale chtějí těžit „zlato" , teď, hned.
    Hezké fotky a propaganda, že vám něco spadne na hlavu je účelová, na silnici je nebezpečněji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bylo od Vás, Aničko, zřejmě špatně pochopeno - v článku je trochu povzdech,že se tu pořád kácí ..Na druhou stranu - ten můj zážitek se spadlým stromem je pravda a nebylo to tedy nic příjemného :( A že my chodíme do lesa rádi, to je snad z našich výletů a procházek jasné...

      Vymazat
    2. Dobře vám rozumím, jen říkám svou zkušenost, že účel světí prostředky a jeden spadlý strom je velice dobrá záminka vyklučit i to, co je zdravé. A to se děje plošně. Hezký večer, moc zdravím. Moje kritika nepatřila vám ale systému. Anna

      Vymazat
    3. To je dobře:) Tady u Klánovic je ten boj dost vyostřený a propíraný i v médiích kvůli golfovému hřišti, které tu kdysi bývalo a někteří ho chtěli obnovit a někteří ne. Odpůrci hřiště se oháněli ochranou lesa, ale to byla asi spíš záminka. Na druhou stranu si ti káceči tady zas nemohou dělat úplně, co se jim zlíbí. U nás je hlídá např. spolek "Újezdský strom".

      Vymazat
    4. Když vítězí rozum nad mamonem jsem ráda, kdo to ale rozliší, když ti co na to mají vzdělání, chtějí také hlavně vydělat?

      Vymazat
  2. U vás to vypadá pohádkově, škoda, že ten sníh tak brzo sešel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to pěkný nadýchaný prašánek, aspoň chvilku jsme si ho užili:)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu, komentář mě potěší :)