pátek 22. srpna 2014

Z Kytlice do Mlýnů

Den výletu: Ne 3.8.2014
V neděli mělo být vedro a hrozili bouřkami, tak jsme jen chodili po okolí. Přes chladivý les do Mlýnů a vláčkem zpět do Kytlice. A ještě se podívat na lesní rybník - kytlické koupaliště.
Byli jsme tady na Mapy.cz







Vydáváme se od kostela po žluté značce.
Kostel sv. Antonína Paduánského v Kytlici


Z cesty můžeme pozorovat nedaleké "šestistovky"

 
Pokračujeme lesem neznačenou cestou a pak po zelené do Mlýnů. Velká část cesty vede podél Černého potoka - tam, kde tvoří zátočiny, jsme se zastavili a asi hodinku tam poseděli. Takhle tam je krásně.
Černý potok








V Mlýnech zamíříme na nádraží



a máme štěstí - vlaky tu na sebe čekají, tak si v klidu prohlížíme ten, co jede v protisměru.  Nádraží je oprýskané, zato  motoráčky tu jezdí opravdu pozoruhodné.


Jsou zapůjčené z Německa, ale už mluví česky. Po zastavení se nejdříve vysunou schůdky, nastoupit lze pohodlně. Uvnitř funguje zadarmová wifina  a občas je pod sedadlem i el. zásuvka. Některé zastávky jsou na znamení a když zmáčknete tlačítko k zastavení, objeví se na panelu, který zobrazuje zastávky, nápis "zastavíme". Současně je to i v hlášení přes stanicí: Kytlice - zastavíme:)

V Kytlici pokračujeme pěšky kousek ve směru jízdy k Lesnímu rybníku - je tu místní koupaliště a prodávají tu červenou točenou limonádu. A tu my rádi!

Lesní rybník - kytlické koupaliště
Od koupaliště už do penzionu - orientujeme se podle kostelíčku.





A od kostela vede k penzionu takováhle ulička :)








tady je víc o Kytlici:
http://www.kytlice.eu/turisticky-pruvodce-kytlicka/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kytlice



8 komentářů:

  1. jedním slovem nádhera. Ale nevím, co se mi líbí víc...jestli les, potůček, parádní domky, vláček nebo přírodní koupaliště. Muselo tam být nádherně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se nám tam líbilo:) Ale za ten týden jsme poznali z Lužických hor jen kousek..

      Vymazat
    2. týden je strašně málo, než se člověk vzpamatuje z každodenního shonu, je už zase zpátky. Vím to podle sebe, tolik bych toho chtěla vidět a vlastně jsem z mého dovolenkového plánu neviděla jedno jediné místo. Vlastně ano, Adršpach, tam jsem chtěla už loni. Ale nemůžu si stěžovat, na druhou stranu jsem viděla místa, kam bych se vlakem či autobusem vůbec nedostala.

      Vymazat
    3. jj - chtěla bych do Lužiček ještě aspoň jednou, ubytovat se zas trochu východněji a prozkoumat to tam.
      A ty jsi při letošní dovče zas získala spoustu inspirace, kde třeba příště pobýt déle, ne?

      Vymazat
  2. Fantastické fotky!! A úplně nejvíc mě dostal ten potok, ten je tak nádherný...

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné pokoukání, moc toho již nenachodím, tak jsem si vás dala do čtečky, ať se alespoň pokochám obrázky. Zdraví vás Anna

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu, komentář mě potěší :)