čtvrtek 24. listopadu 2016

Nová výletnická vozítka - koloběžky

Listopad 2016


Už se vracíme do dětství.
Jednak chodím druhým rokem zase do školy - do té třetího věku.
A teď jsme si ještě pořídili koloběžky.
Jsme z nich nadšení!





Po pár jízdách sice zjišťujeme, že máme dost svalů, o kterých jsme dosud neměli tušení, ale to se snad brzy rozběhá. Máme zas něco navíc k  našim procházkám a koloprojížďkám. A do naší újezdskoklánovické roviny se hodí skvěle.

Zatím pilujeme techniku - je třeba střídat nohy a přitom si je nezamotat a nekličkovat, nezastavovat a pokudmožno nevybočovat. V pondělí 14. listopadu je bereme do Poděbrad na naši oblíbenou cyklostezku podél Labe. Jedeme tradičně k soutoku s Cidlinou, pak podél Cidliny do Libice a zpět do Poděbrad - asi 11 km a hodinka koloběžkování.

Je azúro a mrazivo - i v poledne leží na trávě jinovatka. Ale jede se krásně, máme rukavice a odrážení příjemně zahřeje.
Tak sedmkrát odrazit levou - tou mi to jde líp, přitom jsem pravák - a sedmkrát pravou a zase vystřídat.
Je tu krásně volno, ticho a klid...


Soutok Cidliny a Labe

Libice nad Cidlinou





V Poděbradech kousek od zámku, poblíž lávky přes Labe - to je milé -  přibyla pumpička :) 


A oproti kolům mají pro nás koloběžky výhodu, že je nemusíme zvedat na střechu - lehce se složí a vejdou se do kufru. Tak je tu necháme odpočívat a jdeme se ještě projít do města a taky na kávu.




12 komentářů:

  1. Fotky podzimní jsou nádherné.
    A já jsem ale nadšená z koloběžek...někdy na jaře jsme si říkaly s dcerou...nebo spíš já,koza stará, že by se mi líbilo koloběžkovat třeba do Prokopáku. A ona se přidala, že by možná taky koloběžku brala. No a někdy před prázdninama jsme je byly očíhnout ve Sportissimu...a tím to skončilo. Zmínila jsem se před kamarádem, že bych si ráda koupila kolobrndu a on se smál, až se za břicho popadal :-)Ale uvažuju o ní pořád, né že né.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My je doporučujeme! A lidi se na nás spíš usmívají :) U nás to byl rychlý proces. Prohlíželi jsme si webík velorama.cz a rozhodli jsme se na koloběžky podívat, pohovořit a případně se je vypůjčit na víkend a pak třeba uvažovat o koupi. Jenže jsme si je mohli vyzkoušet hned,jet se projet do blízké Stromovky. No a pak už jsme byli ztraceni, moc se nám to líbilo. Prostě jsme je koupili (je to od Ježíška) a pak jsme skoro za tmy sjížděli z Letné na Masaryčku a do vlaku a pak z Klánovic domů. Ještě že jsme koupili aspoň zadní světýlka :)

      Vymazat
  2. Koloběžky nás zatím nelákají, ale líbí se mi nápad s pumpičkou :o)
    Co mě láká, tak škola třetího věku. Zatím nemám nárok, protože nemám věk, ale ostatní členy rodiny jsem už připravila na to, že se do školy vrátím :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škola je opravdu bezva. Zatím chodím jen na tai-či a angličtinu. Původně jsem chtěla na "Pohyb v prevenci a péči o zdraví". Ale tam jsem se nedostala, protože tady platí, čím starší, tím větší přednost, když je větší zájem než kapacita. Tak jsem zkusila tai-či a ani jsem nečekala, že se mi to tak zalíbí:)

      Vymazat
  3. musím ještě nakouknout znova, protože se mi moc líbí pátá fotka :-) Já jsem letos o tu podzimní nádheru přišla, od konce září marodím a teprve teď v úterý jsem dostala vycházky. A to už je po podzimu...tím myslím ten pěkný barevný, plný zlatého listí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Ale ty fotky tentokrát nemají moc velké zpoždění..Můžeš to ještě stihnout - aspoň jít po zlatém chodníčku :)

      Vymazat
  4. No prosím!!!! Takoví čiperní senioři. Vy musíte mít asi super kondičku. Koloběžka přeci dá víc zabrat než kolo. Nebo se pletu? Ale to bude tím tvým tai-či. Držím palce a vzkazuji : děti, nenatlučte si kolena !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kondičku moc nemáme, i když se snažíme. Ale to víš, želva...

      Vymazat
  5. Koloběžky se mi moc líbí, stále po nich pokukuju. Snad se k nim také jednou propracuju.
    Krásné podzimní fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Škoda, že se tak ochladilo, koloběžky teď odpočívají...

      Vymazat
  6. Tak oni mají kolobrndy! :-) :-) To je super! Mohu se zeptat, co studuješ?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu, komentář mě potěší :)